Szűrő
 • Retró bál 2 a kisgéresi nőszövetség szervezésében

  Torokfájás, tüsszögés, orrdugulás, fej és ízület fájdalom? Mindenre gyógyszer lehet egy immunerősítő bál. A nagy sikerre való tekintettel, 2017. november 11-én Retro bál 2 Kisgéresben. Nem kell új ruha! Kutassunk a nagyi szekrényében és űzzük messzire a vírusokat magunktól! Mindenkit szeretettel vár a Kisgéresi Nőszövetség

 • Kisgéresi zenés áhítatok a reformáció jegyében

  A Kisgéresi Református Egyházközség a reformáció jegyében szervezi meg idén a Kisgéresi Zenés Áhítatok címet viselő programsorozatát, amelyre 2017. október 24-27. napokon 17:30 órai kezdéssel a kisgéresi kultúrházban kerül sor. Az áhítatok vendégigehirdetői a reformáció nagy témáit, felismeréseit hozzák a hallgatóság elé az ige fényében, valamint vendégkórusok szolgálnak majd az alkalmakon. A gyülekezet szeretettel vár mindenkit zenés áhítataira, mivel vallják: a Lélek megérinthet minket igehirdetés, kórusok éneklése, énektanulás, a másik testvérrel való találkozás által. 

 • Németországi filharmonikus zenekar koncertezik Királyhelmecen


  A Klassische Philharmonie NordWest zempléni vendégszereplésének egyik állomásaként Királyhelmecre látogat, s a Bodrogközi és Ung-vidéki Közművelődési Intézet, a Királyhelmeci Református Egyházközség, valamint a Széptan Alapítvány szervezésében 2017. október 11-én (szerda) 18:00 órai kezdettel a királyhelmeci református templomban ad koncertet. A koncert a reformáció jubileumi évéhez, valamint a Bartók- és Kodályévfordulók jegyében lett megszervezve, így vélhetően ez az együttes műsorában is kellemes meglepetéssel szolgál majd.

  Klassische Philharmonie NordWest a hallgatók klasszikus zene iránti igényét igyekszik kielégíteni Brémában és környékén. A Brémától 20 km-re fekvő település Syke, közigazgatásilag az Alsó-Szász régióban fekvő Diepholz város alá tartozik. A környéken élő zenetanárokból, diákokból és lelkes amatőrökből verbuvált kamarazenekart Ulrich Semrau karmester és trombitaművész 1997-ben hozta létre. A mára már szimfonikus zenekarrá nőtt együttes turnézott Franciaországban, Litvániában, vonós kamarazenekara pedig jórészt teltházas érdeklődéssel, minden évben fellép a neves brémai Glocke kamaraterem színpadán. A kamarazenekar ez év januárjában a jól csengő stuttgarti Bauer Studios-nál lemezfelvételt készített.