Szűrő
 • Presbiteri találkozó Kiskövesden


  A Kiskövesdi Református Egyházközség 2017. október 8-án Presbiteri találkozót szervez, amelyre szeretettel hívja a Zempléni Egyházmegye gyülekezeteihez tartozó presbitereket, egyházközségi elöljárókat, de minden kedves érdeklődőt. A találkozón résztvevők közelebbről megismerkedhetnek a magyarországi Presbiteri Szövetség munkájával, valamint az egyházmegye egyik gyülekezetének szolgálatával. Az alkalom 15:00 órakor a kiskövesdi kultúrházban kezdődik.

 • Soli Deo Gloria - A reformáció öt évszázada című kiállítás

  Magyarország kassai főkonzulátusa és a Csemadok Kisgéresi Alapszervezete Soli Deo Gloria – A magyar reformáció öt évszázada című kiállítással egybekötött koncertet szervez a következő időpontokban és helyszíneken:
  2017. szeptember 28-án 18:00 órai kezdettel a bodrogszerdahelyi Kultúrházban,
  2017. szeptember 29-én 18:00 órai kezdettel a királyhelmeci Városi Művelődési Központban.
  A kiállításmegnyitóval egybekötött koncerten fellép Vadkerti Imre, Zsapka Attila, Sipos Dávid akusztikus trió, valamint a Kisgéresi Egyházi Kórus. A rendezvény fővédnöke Haraszti Attila, Magyarország kassai főkonzulja.

 • Templomszentelésre kerül sor Zétényben


  A Zétényi Református Leányegyházközséghez tartozók új templomuknak örvendeznek és ez új istentiszteleti helyért 2017. október 1-jén, 14:00 órai kezdettel sorra kerülő templomszentelési hálaadó istentiszteleten mondanak köszönetet az Úrnak, amely hálaadásra szeretettel hívják a Zempléni Egyházmegye gyülekezeteinek tagjait. A hálaadó istentiszteleten Ft. Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke hirdeti az örömüzenetet.