Különböző zenei stílusban hirdetik Szentesben, hogy jó az Úr

AddThis Social Bookmark Button

A június 17-én Bodrogszentesben sorra kerülő egyházmegyei rendezvényen nagy hangsúlyt kap a zene, hiszen gyülekezeti kórusok mellett a keresztyén könnyűzenét játszó budapesti Mandák Band, valamint az ugyancsak dicsőítő zenét játszó Karcsa-Parti zenekar is színpadra lép majd, hogy zenével is dicsérjék Urunkat. Ez utóbbi a következőképpen vall magáról: Közel 3 évvel ezelőtt, egy felkérésre kezdtünk együtt zenélni, azóta új tagokkal és új hangszerekkel is bővült csapatunk. Zenekarunk célja: Istent dicsőíteni, és a hallgatósággal megismertetni olyan énekeket is, melyekkel a mai istentiszteleteken nem nagyon találkoznak. Baruch haba b’sem Adonaj! A dicsőítő csapat tagjai a Karcsa partjáról: Feke Levente, Hornyák István és Melinda, Járosi Sztella, Nagy Sándor (Nagykövesd) és Pirigyi Viktor.

Az Egyházmegyei Nap szervezői a komolyzene kedvelőire is gondoltak, hiszen Nyéky Miklós, kassai beosztott lelkész, zongoratanár az örösi Jarosi Stella fuvolistával ad koncertet.
Nyéky Miklós zenei múltjáról és jelenéről a következőkeppen fogalmazott: Formálódásom a hangszer-játékban néhány tanár egyéniséghez kötődik. A legnagyobb hatást első tanárom Rajman Mária gyakorolta rám, ezért a további tanulmányaimat a kassai Konzervatóriumban folytattam, Melánia Hermanová vezetése alatt. A besztercebányai Művészeti Akadémián Marián Lapšanský és Aleš Solárik tanítottak. Tanáraim között tudhatom Szokolay Balázst is, akinél a németországi Weimarban töltöttem egy fél évet. Jelenleg a kassai Exnár utcai Konzervatóriumban működöm zongora-korepetíroként és tanárként.

Az egyházmegyei nap programjai között a komolyzenei koncertre, zsoltáros dicsőítésre 13:00 órai kezdéssel a református templomban kerül sor. A keresztyén könnyűzenét játszó dicsőítő zenekarok „fellépése” 14:30 órakor kezdődik a nagyszínpadon.