Gyülekezeti gyermek és ifjúsági táborok Bodrogközben

AddThis Social Bookmark Button


A nyári szünidő kezdetével a gyermekek és fiatalok számára a pihenés mellett a szórakozás és a táborozás időszaka is elkezdődik. A szülők, nagyszülők már a szünidő előtt gondolkodni kezdenek azon, hogy csemetéiket a két hónapos időszak alatt hová vigyék, ill. küldjék, milyen program lenne a számukra a legmegfelelőbb, hol tudnák úgy „elhelyezni” a gyermekeket, unokákat, hogy még tanuljanak is valamit. Nincs könnyű helyzetben az, aki táboroztatni akarja gyermekét, hiszen a sokféle tábori kínálat közül nagyon nehéz választani, kiválasztani azt az egyet, ahová beírathatják, ahová küldhetik a gyerkőcöket. Van angoltábor, lovas tábor, kézműves tábor, sport tábor, és még hosszan lehetne sorolni a különböző témájú táborokat. A sok-sok tábori lehetőség között, vagy éppen azok előtt a református gyülekezeti táborokra hívnánk fel a figyelmet. Egyházmegyénk tíz gyülekezetében lesz napközi tábor, ahová bátran vihetik a gyerekeket. A táborok általában reggeltől délutánig tartanak, s a hangsúlyos bibliai tanításokon és éneklésen túl komoly szerep jut a játéknak, szórakozásnak, sportnak, több helyen a kézműves foglalkozásoknak is. 

A döntés megkönnyítse érdekében hírt adunk a készülő táborok helyéről, időpontjáról, melyekkel kapcsolatban bővebb információ a tábort szervező helyi gyülekezet lelkészétől kérhető.
Az idei református táborokban a két pulikutyus, Bogyó és Boróka, valamint az ő Bálint gazdájuk tanítják a gyerekeket és vezetnek el a bibliai történetekig, hiszen a táborozók Dánielnek és barátainak a történetén keresztül ismerkedhetnek meg a hozzánk mindenkor hű Istennel. A következő helyszíneken és időpontokban valósulnak meg a gyülekezeti napközi gyerektáborok:
Bacska: július 17-21.
Bodrogszentes: július 17-21.
Királyhelmec: július 3-7. (12 éves gyerekekig)
Királyhelmec: augusztus 28-31. (konfirmációs korosztály)
Kisgéres: július 3-7 (ovistól 4. osztályos tanulókig)
Kisgéres: július 10-14. (5. osztályos korosztálytól)
Kiskövesd: július 24-28.
Kistárkány: augusztus 7-11.
Nagygéres: július 10-15.
Nagykövesd: augusztus 1-5.
Nagytoronya: augusztus 7-11.
Örös: augusztus 3-6. (Pácin)
Pólyán: augusztus 9-11.

"Ottalvós" táborok:
ÜdítŐ gyerektábor 6-12 éves gyerekeknek Pácinban a Fiatal Reformátusok Szövetsége szervezésében július 17-21. Tábordíj 55,- €/fő, de testvéreknek és tagsági kártyával rendelkezőknek kedvezményt biztosítanak. Jelentkezni Tárczy Erikánál, a 0911 635 928-as telefonszámon, illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

Emmaus nyári tábor 8-18 éves gyerekeknek, fiataloknak Hatfán augusztus 7-11. napokon. A tábordíj 46,- €/fő, de testvéreknek kedvezményt biztosítanak. Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: 0910 575 027, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .