Szűrő
 • VI. Zempléni Református Egyházmegyei Kórustalálkozó


  2017. április 9-én, virágvasárnap délutánján, 15:00 órai kezdéssel kerül sor a VI. Zempléni Református Egyházmegyei Kórustalálkozóra, amelyen a nyitó áhitatot követően az egyházmegye gyülekezeti kórusai mutatkoznak be, dicsérik Urunkat énekeikkel. Az egyházmegyei kórustalálkozót idén a Kistárkányi Református Egyházközség szervezi a templomában. A szervezők szeretettel várják a kórusokat, valamint az egyházi, Istent magasztaló énekeket szerető testvéreket.

 • Jótékonysági tornaest

  Jézust nem hagyta hidegen, ha beteg embereket látott. Megérintette őket, bátorította őket, bocsánatot, gyógyulást, szeretetet, elfogadást nyújtott nekik. Kezét, személyét nyújtotta feléjük. Nekünk, keresztyéneknek, akiknek Jézus a példaképünk, szintén ezt kell tennünk. Ha időd engedi és a Lélek indít, gyere el, és mozogj, adakozz úgy, ahogy lehetőségedből telik. Vagy csak légy jelen, hogy kifejezd, neked sem mindegy, hogy mi van a felebarátoddal. Szeretettel hívnak a szervezők!

 • Böjti evangelizációs alkalmak

  A kistárkányi, tiszacsernyői és ágcsernyői református gyülekezetek böjti evangelizációs alkalmakat szerveznek 2017. március 22-24. napokon "Szemben Góliátjainkkal - félelem nélkül" címmel. Az alkalmak 18:00 órakor kezdődnek, s az igei üzenetet Nt. Sebők János madi lelkipásztor tolmácsolja a következők szerint:

  Március 22., szerda - Tiszacsernyő
  A látszat csal (1Sám 17,1-11; 16-25)

  Március 23., csütörtök - Kistárkány
  Ne csüggedj, az Úr megment! (1Sám 17,26-40)

  Március 24., péntek - Ágcsernyő
  Az Úr által győzhetsz (1Sám 17,41-51)

 • FIRESZ munkatársi nap Örösben

   

  A Firesz Abaúj-Zempléni Területi Egysége 2017. március 18-án Munkatársi Napot szervez az örösi református gyülekezet gyülekezeti termében. A 9.30-kor kezdődő alkalom része lesz a játék, az Ige, az ima, a dicsőítés, a tagság frissítése, a tisztújítás, valamint az előttünk álló időszak és szolgálatok előkészítése. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, akit érdekel egy „Jézus-központú stratégia”, és akik szeretnének bekapcsolódni a „keleti” gyermek- és ifjúsági munkába. Jelentkezés és bővebb információ: fireszazte@gmail.com (Hires Katalin); 0917827461 (Kása Kincső).

 • 3in1 MINDENKI – nek!

  Az utolsó februári hétvége, jó kis hétvége volt. Igen megáldotta az Úr. Szombaton az ifjak jöttek el Kisgéresbe a Zempléni Egyházmegyéből, vasárnap az idősebbek, a 18 pluszos korosztály. MINDENKI énekelhetett, Igét hallgathatott, játszhatott, tanulhatott Lutherről és Kálvinról a kisgéresi kátésoktól, versenyezhetett, megerősödhetett református identitásában, ihatott Kálvin kávét (cikória, tej, nádcukor), ehetett „Luther kolbászt”, ihatott Bora Kata ihletésű sört, sütizhetett, beszélgethetett. Köszönjük MINDENKINEK, hogy eljött, igyekezett jól érezni magát, igyekezett hozzátenni ehhez az alkalomhoz, hisz MINDENKInek jó, ha egy erős református közösség él itt Bodrogközben, akiknek MINDENKI fontos, minden báránykája az Úrnak. Már ennyi is jó lett volna ahhoz, hogy a reggeli kávémat elégedetten igyam meg, DE!!! A mi Istenünk ajándékozó Isten, és még egy Oscar díjjal is megajándékozott a MINDENKI c. filmért, amit MINDENKI magának érezhet, aki magyarnak érzi magát. Végül is igaza van annak a kisfiúnak, aki hazamenve azt mondta anyukájának: „anya, a pap néniék megnyerték az Oscart!”, mert az iskolában hétfőn reggel, ezt mondtam köszöntés helyett: „megnyertük az Oscart!” Igen, megnyertük az Oscart, igen, volt egy áldott hétvégénk, MINDENKINEK, akik engedik, hogy megajándékozza őket az Isten.

  Az alkalmakon készült képek a Képtárban megtekinthetőek.

  Blanár Erik lelkipásztorral készült beszélgetés alább meghallgatható.

  {mp3}2017-03-02_Molnar-Istvan_3in1-Kisgeresben-a-reformaciorol{/mp3}

 • Minőségi idő a házasságban

  Ezzel a címmel szervezi immáron negyedik alkalommal az örösi református gyülekezet azt a házasoknak, jegyeseknek, pároknak és minden egyedülálló érdeklődőnek is szóló rendezvényt, ami a házasság jelentőségére hívja fel a figyelmet. Az alkalmak része a közös játék, a sok-sok nevetés, egy-egy előadás, illetve az elhangzottak kiscsoportos feldolgozása is. 

  Nem kell félni, ez nem terápia! Legalábbis, nem „úgy”! Azokat várjuk, akiknek fontos, hogy a házasságuk jó alapokon és erősen álljon. Azokat várjuk, akik minden tőlük telhetőt meg akarnak tenni a házasságukért és a kapcsolataikért. Azokat várjuk, akiket érdekel, hogyan adhatjuk a másiknak azt, ami manapság a legértékesebb: az időnket. Mi az a minőségi idő? És mi nem az? Miért fontos a kapcsolatainkban a minőségi idő? Mitől lesz az időnk minőségi? Ilyen, és hasonló kérdésekre kaphatunk együtt választ a 2017. március 5-én 14.00-tól kezdődő Házastársi Csendesdélutánon, az örösi kultúrházban. Előadó: Fejér Zoltán református lelkész, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának igazgatóhelyettese, többgyermekes családapa.