Szűrő
 • Református táborozási lehetőségek gyerekeknek

  A nyári szünidő kezdetével a gyermekek és fiatalok számára a pihenés mellett a szórakozás és a táborozás időszaka is elkezdődik. A szülők, nagyszülők már a szünidő előtt gondolkodni kezdenek azon, hogy csemetéiket a két hónapos időszak alatt hová vigyék, ill. küldjék, milyen program lenne a számukra a legmegfelelőbb, hol tudnák úgy „elhelyezni” a gyermekeket, unokákat, hogy még tanuljanak is valamit. Nincs könnyű helyzetben az, aki táboroztatni akarja gyermekét, hiszen a sokféle tábori kínálat közül nagyon nehéz választani, kiválasztani azt az egyet, ahová beírathatják, ahová küldhetik a gyerkőcöket. Van angoltábor, lovas tábor, kézműves tábor, sport tábor, és még hosszan lehetne sorolni a különböző témájú táborokat. A sok-sok tábori lehetőség között, vagy éppen azok előtt a református gyülekezeti táborokra hívnánk fel a figyelmet. Egyházmegyénk tíz gyülekezetében lesz napközi tábor, ahová bátran vihetik a gyerekeket. A táborok általában reggeltől délutánig tartanak, s a hangsúlyos bibliai tanításokon és éneklésen túl komoly szerep jut a játéknak, szórakozásnak, sportnak, több helyen a kézműves foglalkozásoknak is.

  A döntés megkönnyítése érdekében hírt adunk a készülő táborok helyéről, időpontjáról, melyekkel kapcsolatban bővebb információ a tábort szervező helyi gyülekezet lelkészétől kérhető.
  Az idei református napközi táborokban olyan bibliai történetekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, amelyben állatok is szerepelnek, és mindemellett a kis Gugu majmocskával és gondozójával is találkozhatnak. A következő helyszíneken és időpontokban valósulnak meg a gyülekezeti napközi gyerektáborok:
  Alsómihályi: július 23-27.
  Bacska: július 16-20.
  Bodrogszentes: augusztus 13-17.
  Királyhelmec: július 2-6.
  Kisgéres: július 9-13 (ovistól 4. osztályos tanulókig)
  Kisgéres: július 16-20. (5. osztályos korosztálytól)
  Kiskövesd: július 30. - augusztus 3.
  Kistárkány: augusztus 6-10.
  Nagygéres: július 9-14.
  Nagykövesd: július 31. - augusztus 4.
  Örös: július 26-29. (Pácin)

  "Ottalvós" táborok:
  ÜdítŐ gyerektábor 6-12 éves gyerekeknek Pácinban (Tóparti Nyaraló) a Fiatal Reformátusok Szövetsége szervezésében július 16-20. A téma: A legjobb barátom. Jelentkezni, bővebb információt kérni Hires Katicánál (0918 727 875), illetve Tárczy Erikánál (0911 635 928), esetleg a fireszazte@gmail.com e-mail címen lehet.

  Emmaus nyári tábor 8-18 éves gyerekeknek, fiataloknak Hatfán július 30.-augusztus 3. napokon. A tábordíj 50,- €/fő, de testvéreknek kedvezményt biztosítanak. Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: 0910 575 027, emmaus.joka@gmail.com.

 • KASSA-ÉRT, azaz Északkeleti Református Találkozó Kassán

  A Magyar Református Központ szervezésében 2018. június 22-én és 23-án /pénteken és szombaton/ kerül sor az Északkeleti Református Találkozóra, a Kassa-Ért-re a következő program szerint:

  PÉNTEK
  Református templom
  • 19.00: Erdőkön, mezőkön járó ... Sebestyén Márta - Andrejszki Judit koncertje, Belépődíj: 3 €

  SZOMBAT
  Református templom
  • 10.00: Nyitó áhítat - Pásztor Dániel püspökhelyettes
  • 11.00: Berkesi Alex koncert
  • 14.00: Vocem Laudis koncert
  • 16.00: Écsi Gyöngyi
  • 17.30: Istentisztelet Nagy Ákos Róbert esperes és a Cantate Domino kórus szolgálatával

  Magyar Református Központ
  • 11.00: Értékátadás és nevelés a családban - Dr. Földi Rita pszichológus előadása
  • 13.00: Keresztyénség és Európa, egyház a világban - Bogárdi Szabó István püspök
  • 16.00: Kassa és a reformáció - Dienes Dénes egyháztörténész előadása

  Református parókia
  • 11.00: gyerekfoglalkozások, bábjáték - Tóth István és Viktória lelkipásztorok
  • 14.00: Ringató - Pollag Écsi Judit gyermekmunkással

  A rendezvény szombati napján a részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztráció a Magyar Református Központ bejáratánál lesz 9.00 órától. A regisztrációs díj 3,- euróba kerül minden felnőtt résztvevő számára.