Szűrő
  • Közös ünneplésre várják a reformátusokat Debrecenbe

    2019. május 18-án ünnepeljük a Magyar Református Egység Napját Debrecenben, abból az alkalomból, hogy 10 éve egyesült újra a Magyar Református Egyház a Kárpát-medencében.

    A történelmi határokkal közel száz éve szétszabdalt egyháztestek istentiszteleti, tanbeli egységét, egyházi közösséggé szerveződését a ma reformátussága is örökségének tekinti – ez fejeződik ki a határokon átívelő testvérgyülekezeti kapcsolatokban, az évente megtartott egységnapokban, közös szolgálatokban a diakónia és az oktatás terén. Istentiszteletünk középpontjában Isten Igéje áll, amely gyógyító erejével a történelem sebeit orvosolja, a távolságokat lerövidíti, a közösséget a Szentlélek támogatásával megteremti.

    Ebből az alkalomból találkozásra hívják a Kárpát-medencében, Nyugat-Európában és a tengeren túl élő magyar reformátusokat, hogy ezt a napot együtt ünnepelhessék meg. Az ünnepnap középpontjában a 15 órakor kezdődő úrvacsorás istentisztelet áll, melyet Debrecen főterére hirdetnek meg.

    A több helyszínen megvalósuló, számtalan értékes programot felvonultató rendezvény programfüzetét innen lehet letölteni.