Református táborozási lehetőségek gyerekeknek

AddThis Social Bookmark Button

A nyári szünidő kezdetével a gyermekek és fiatalok számára a pihenés mellett a szórakozás és a táborozás időszaka is elkezdődik. A szülők, nagyszülők már a szünidő előtt gondolkodni kezdenek azon, hogy csemetéiket a két hónapos időszak alatt hová vigyék, ill. küldjék, milyen program lenne a számukra a legmegfelelőbb, hol tudnák úgy „elhelyezni” a gyermekeket, unokákat, hogy még tanuljanak is valamit. Nincs könnyű helyzetben az, aki táboroztatni akarja gyermekét, hiszen a sokféle tábori kínálat közül nagyon nehéz választani, kiválasztani azt az egyet, ahová beírathatják, ahová küldhetik a gyerkőcöket. Van angoltábor, lovas tábor, kézműves tábor, sport tábor, és még hosszan lehetne sorolni a különböző témájú táborokat. A sok-sok tábori lehetőség között, vagy éppen azok előtt a református gyülekezeti táborokra hívnánk fel a figyelmet. Egyházmegyénk tíz gyülekezetében lesz napközi tábor, ahová bátran vihetik a gyerekeket. A táborok általában reggeltől délutánig tartanak, s a hangsúlyos bibliai tanításokon és éneklésen túl komoly szerep jut a játéknak, szórakozásnak, sportnak, több helyen a kézműves foglalkozásoknak is.

A döntés megkönnyítése érdekében hírt adunk a készülő táborok helyéről, időpontjáról, melyekkel kapcsolatban bővebb információ a tábort szervező helyi gyülekezet lelkészétől kérhető.
Az idei református napközi táborokban olyan bibliai történetekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, amelyben állatok is szerepelnek, és mindemellett a kis Gugu majmocskával és gondozójával is találkozhatnak. A következő helyszíneken és időpontokban valósulnak meg a gyülekezeti napközi gyerektáborok:
Alsómihályi: július 23-27.
Bacska: július 16-20.
Bodrogszentes: augusztus 13-17.
Királyhelmec: július 2-6.
Kisgéres: július 9-13 (ovistól 4. osztályos tanulókig)
Kisgéres: július 16-20. (5. osztályos korosztálytól)
Kiskövesd: július 30. - augusztus 3.
Kistárkány: augusztus 6-10.
Nagygéres: július 9-14.
Nagykövesd: július 31. - augusztus 4.
Örös: július 26-29. (Pácin)

"Ottalvós" táborok:
ÜdítŐ gyerektábor 6-12 éves gyerekeknek Pácinban (Tóparti Nyaraló) a Fiatal Reformátusok Szövetsége szervezésében július 16-20. A téma: A legjobb barátom. Jelentkezni, bővebb információt kérni Hires Katicánál (0918 727 875), illetve Tárczy Erikánál (0911 635 928), esetleg a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

Emmaus nyári tábor 8-18 éves gyerekeknek, fiataloknak Hatfán július 30.-augusztus 3. napokon. A tábordíj 50,- €/fő, de testvéreknek kedvezményt biztosítanak. Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: 0910 575 027, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .